meanwhile jsem zjistil, ze xterm.js obsadil pozice vsude, kde to slo napr. i ve vscode
vypada to docela pouzitelne, treba takovy Midnight Commander se tam vykresluje rovnou spravne… akorat mi trochu chybi ta on-screen klavesnice, otazka je, jestli nahodou nejsem jedinej
Už jsem tu konzoli přes xterm.js nasadil, tak můžete vyzkoušet. Funguje to pěkně, ale ta virtuální klávesnice bude na mobilu/tabletu chybět: není jak zadat esc, ctrl, funkční klávesy nebo šipky. Tj. třeba editor se tak prakticky nedá používat.
jeste je tu iOS, kde pokud vim se nic takovyho nainstalovat neda - o to horsi pro “iPadOS” ci jak se ten spin iOSu na tabletech jmenuje, ty by i mely dost velkou obrazovku, aby to nemuselo byt vylozene utrpeni; pokud vim, tak custom tlacitka si muze nad klavesnici vyrobit jen aplikace, webstranka ne; pouzit custom layout, v kterym je ctrl, apod., pro vsechny aplikace, AFAIK nejde
Dobrý, kromě kláves f8,f9,f10 (zkoušeno v htop a mc) v htopu je zvláštní to, když dám f2 - setup tak f10-done funguje ale f10 pro quit nejde.
f11 a f12 nevím
fyzické klávesy f8,f9,f10 taky nejdou
Na mobilu to někdy vyzkoušim.