Jenže potom nebude vps přístupná přes v4 a i kdybych nasměroval portu na interní ip z kvm do vps, tak mi to stejně nepůjde, kdyby byl nějaký průser s kvm. Chci se vyvarovat situaci, kdybych neměl přístup přes v6 a nemusel jsem to opravovat přes konzoli ve vpsadmin.
Takhle, snažím se myslet na všechny scénáře , dokonce i ty velice nepravděpodobné.
Jinak nebylo by možné někdy udělat jinou konzoli(něco ve stylu jako má třeba google cloud)? Jakože na pc to jakž takž jde(myslím, že tabování pro autocomplete moc dobře nefunguje a i jiné věci myslím). a dělat v konzoli přes telefon to je úplný horror(myslím jen v situacích, kdy mám při ruce jen mobil ).
Problém je že když dám vše do bridge tak mi nefunguje NAT, tudíž KVM není přístup přes v4 ale jen přes v6. a brigde mezi KVM a výstupní sítí musí být kvůli fungování v6(bez bridge jsem to nezprovoznil vůbec).
Jinak při restartu vps je pokaždé jiná v6 gateway, což mi oproti statické 255.255.255.254 v4 gateway příjde nelogické. Teda nevím jestli se něco nezměnilo od doby kdy jsem s tím experimentoval.