Po restartu služby, se mi nelinkuje PosgreSQL do Odoo

Ahoj,
dělám admina na onkoworld.cz, který je hostovaný zde.
Chtěl bych poprosit o radu, co mám dělat, neboť strýček googl nepomohl.
Z nějakého důvodu se mi rozhašilo spojení Odoo s databází viz.www.onkoworld.cz
Zkoušel jsem se připojit do postgresql, ale nezná to uživatele, na kterého jsem to zakládal a nemůže mi to najít tabulku atd. Zkoušel jsem tam nahodit den starou zálohu přes admin rozhraní, ale problém je ten samý.
zkoušel jsem pak postupovat dle těchto návodů:

ale bez úspěchů.
PostgreSQL i odoo jedou na stejné VPS.
Nevěděl by prosím někdo, jak to opravit, případně jak vydolovat z toho tu databázi, abych to tam zkusil vložit znovu?
Děkuji moc za případné rady.
V.

cau zkusil bych auth uzivatelem

sudo -u postgres psql

a jinak delat zalohy z toho odoo pravidelne…ale to uz je asi pozde. maj tam na to klikatko u loginu…az budu u poce muzu dodat obrazek kdyztak je to trochu schovany…

s.

Tipnu si – proběhla aktualizace, při které se postgres aktualizoval na novou verzi. Vytvořil novou datovou složku, ve které nejsou žádná data. Původní složka pořád leží na disku ve /var/lib/postgresql, je potřeba zmigrovat.

1 Like

Kouknul jsem se do tý složky /var/lib/postgresql a je tam složka 16 a 16/main Šlo by to z toho nějak vydolovat? Pořád mi to háže:
Database restore error: connection to server at “localhost” (::1), port 5432 failed: Connection refused Is the server running on that host and accepting TCP/IP connections? connection to server at “localhost” (127.0.0.1), port 5432 failed: Connection refused Is the server running on that host and accepting TCP/IP connections? přitom by to mělo být nastaveno

Ahoj,

hlášení “Connection refused” budí dojem, že databázový server ve
skutečnosti neběží. Co říká: “netstat -ltpan | grep 5432”? Co
říká: “systemctl status postgresql@16-main”? Co případně říká
na: “systemctl restart postgresql@16-main”?

Na netstat -ltpan | grep 5432 nepíše nic
na ostatní

Přitom předtím mi to hlásilo, že postgreSQL běželo

výstup z journalctl -xeu postgresql@16-main.service

protip kdyz to vlozis jako text idealne zabaleny v necem jako [code] tak to nebude vorizly pujde v tom hledat atd… text ftw jeden z unixovejch stavebnich kamenu :wink:

s.

myslim ze budem pokracovat do logu, jak ti tam pise
journalctl -u postgresql@16-main.service

(abych nebyl jen po ranu chytrej :slight_smile: )

S.

út 18. 3. 2025 v 7:23 odesílatel Štěpán Kukliš <panpanika@gmail.com> napsal:

Použij dpkg-reconfigure locales a ověř, zda jsou generovaná pro
en_US.UTF-8.

Zdraví
Slávek

Supr dik, pomohlo to a facha to(zatim se zda, ze to bylo tim - ty locales). Doporucili byste mi jak tomu v budoucnu predejit?

Náhodou také používám Odoo, takže také mám PostgreSQL. Přičemž na svém
stroji mám generovaná locales jen pro cs_CZ.UTF-8 a cs_CZ. Je možné, že se
ti nějakým nedopatřením přepnulo výchozí locale v systému na en_US.UTF-8?
Zkontroluj aktuální /etc/default/locale a případně stav v záloze.