rad by som sa opytal ako sa v NixOS da do Libreoffice doinstalovat balik jazykovej podpory SK. V zaklade ma podporu CS a dalsich 21 jazykov ale SK tam nie je.
Zistil som ze v configu je su len : langs ? [ “ar” “ca” “cs” “da” “de” “en-GB” “en-US” “eo” “es” “fr” “hu” “it” “ja” “nl” “pl” “pt” “pt-BR” “ro” “ru” “sl” “tr” “uk” “zh-CN” ]
ja bych k tomu dodal, ze vykopirovat si z nixpkgs neco celyho a upravit si to pro sebe ve svy konfiguraci, neni zas takova ostuda, jak se muze zdat (akorat mozna prace navic potom casem) - no a nekdy, nekdy je uplne nejlepsi udelat rovnou malinkej pull request, aby se do upstream nixpkgs tech 5 znaku i s mezerou - ' "sk"' - proste rovnou pridalo
Ukaž celou konfiguraci, nejspíše jsi to tam špatně vložil. Pokud to máš v /etc/nixos/configuration.nix, tak tu { config, pkgs, ... }: funkci tam musíš mít jen jednou na začátku souboru, let ... in sekce se většinou dává pod tu hlavičku funkce a environment.systemPackages vložíš mezi ostatní konfigurační volby do attrsetu co ta funkce vrací. Pokud už tam environment.systemPackages máš, tak do něj přidáš libreofficeSk. Příště prosím posílej rovnou chyby i konfiguraci, které se týkají.
Ještě upozorním, že ta konfigurace co jsem posílal platí pro NixOS 24.05, ve 23.11 to je trochu jinak a fungovat to nejspíš nebude. Tu override verzi jsem sem dával jen pro ukázku, jak to může vypadat u jednodušších balíčků… pro libreoffice je potřeba ta druhá verze s callPackage. Teď jsem to zkoušel a došlo to až ke kompilaci libreoffice, takže by to mohlo být ok.
tak konecne toto posledne nastavenie preslo, parada, skompilovalo cely office a bolo. Ale bolo by jednoduchsie to tam pullnut ja to asi nezvladnem neviem moc s gitom.